Pompoen speculaas havermouttaartje

Moeite met opstaan als het nog koud en donker is buiten je dekbed en het buiten misschien ook nog wel heel hard regent? Ik heb de oplossing! Bak een ontbijttaartje! Wetende dat dit mega lekkere taartje op je staat te wachten, maakt namelijk dat je moeiteloos en fluitend je bed uit springt!
Ik bakte deze beauty gisteravond al. Vanmorgen een minuutje in de magnetron zodat hij nog wat warm werd, physalisbesjes en walnoten erop en WAUW! Zeg nou zelf, dit wil jij toch ook?!

Het is ook nog eens een gezond taartje, want het zijn je normale ontbijt-ingrediënten in een andere vorm.

How to:
– Snij 150 gr flespompoen in stukjes (schillen hoeft niet, die wordt vanzelf zacht) en kook ca.20 min. tot ze goed zacht zijn
– Ondertussen verwarm je de oven voor op 175 gr
– Meng in een ander bakje:
– 100 gr magere kwark
– 30 gr havermout
– 1/2 el koek-en-speculaaskruiden
– 1/2 scoop vanille-almond whey
– 1 ei
– Als de pompoen zacht is, deze fijn prakken en toevoegen aan de rest
– Alles goed mengen en in een mini-springvorm scheppen
– Bak in ca. 25 min gaar.
– Waarschuwing: je huis ruikt heerlijk met dit baksel. Mogelijk risico op kwijlende huisgenoten.

Voedingswaarden incl. walnoten en besjes (bij benadering):
– 446 kcal
– 32,4 gr koolhydraten
– 9,7 gr vetten
– 32,0 gr eiwitten
(Excl. walnoten en besjes: 319 / 27,1 / 8,3 / 30,9)