Rabarber aardbeien ontbijtfeestje

Vandaag bij de groenteboer stonden zowel de rabarber als de verse aardbeien naar me te lonken. Je snapt dat ik daar wel gehoor aan móest geven. En wat een heerlijk zomers feestje is het weer geworden! Zo wil ik iedere dag wel ontbijten!

How to:
– Snij 2 rabarberstengels in kleine stukjes (ca. 200 gr) en doe dit met een klein laagje water in een pannetje. Warm rustig op, af en toe omroeren, totdat je met een vork gemakkelijk door de rabarber kunt prikken.
– Giet het overtollige vocht af en breng de rabarber op smaak met een tl kaneel en 1 shot flav’drops toffee (My Protein). Laat even rusten.
– Neem 100 gr verse aardbeien. Snij 3/4 in stukken en doe dit onder in een glas of glazen potje (voor de looks 🙂 ).
– Schep 250 gr magere kwark op de aarbeien. Je kunt evt. met een theelepel of met een stokje 1 shot flav’drops toffee voorzichtig door je kwark roeren. Lekker zoet en leuk voor het wauw-effect.
– Schep de nog warme rabarber op de kwark.
– Maak je ontbijtfeestje compleet met de resterende aarbeien en een klein handje (ca. 20 gr) gemengde en ongezouten noten.
– Party on!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 404 kcal
– 34,0 gr koolhydraten
– 13,8 gr vetten
– 30,0 gr eiwitten