Rabarber boekweit ontbijtbowl met pruimen

Gelukkig liggen er in mijn vriezer nog wat porties rabarber. Daarmee maakte ik vandaag dit lekkere boekweit-ontbijtje. Met pruimen uit de tuin van de buren. Mmmmm.
Zo klaar en natuurlijk weer met genoeg energie om er weer een goeie ochtend van te maken, Fijne dag!

How to:
– Verwarm 200 gr in stukjes gesneden rabarber + 40 gr boekweitkorrels in een heel klein beetje water op een laag vuurtje. Blijf af en toe roeren.
– De rabarber en de boekweitkorrels worden al na een paar minuten zacht.
– Prak de rabarber wat fijn met een vork of lepel.
– Voeg 25 gr proteïnepoeder in aardbeiensmaak toe en meng alles goed. (Ik gebruikte de vegan protein powder van Zumub).
– Snij 3-4 pruimen klein en verwijder de pit.
– Roer de helft van de pruimen bij het rabarber-boekweitmengsel.
– Giet je rabarber-boekweit-pruimen pap in een schaaltje.
– Schep de rest van de pruimen erop en maak het af met 2 flinke el (ca. 25 gr) abrikozen-amandel-pittenmix (AH).
– Een heel goed begin van je dag!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 458 kcal
– 50,5 gr koolhydraten
– 10,3 gr vetten
– 31,1 gr eiwitten