Rabarber chiapudding met vanille-kaneel kwark

Vond ik gewoon nog een portie rabarber in de vriezer! De fris-zurige rabarber chia combineert geweldig met de zacht-zoete vanille-kaneel kwark.
De kwark maakte ik van gewone magere kwark met een shot flav’ drops vanille (paar druppels vanille extract werkt ook) en een scoop Verum chai energize. Dat geeft je kwark lekker die scherpe kaneelsmaak. In combinatie met de vanille…. heaven!

De rabarber-chiapudding maakte ik de avond van tevoren al, zodat hij lekker kon indikken. De kwark maakte ik ’s ochtends vroeg, voor mijn workout. Kon ik ná mijn workout gelijk aanvallen. Heeeerlijk! Lang leve mealpreps.

How to:
– Ik ontdooide 300 gr rabarber. Eerder vroor ik deze rauw en ik kleine stukjes gesneden in. Door het invriezen en weer ontdooien is de rabarber al wat waterig, waardoor je hem gemakkelijk kun fijndrukken met een vork. Giet evt. overtollig vocht af.
– Meng 25 gr chiazaad door de ontdooie en fijngeprakte rabarber.
– Schep het in een potje of glas, dek deze af en laat het en nachtje rusten en indikken in de koelkast. Het chiazaad bindt het vocht uit de rabarber waardoor een soort pudding ontstaat.
– Meng 250 gr magere kwark met een schepje chai energize van Verum of gebruik 1 tl gemalen kaneel.
– Voeg ook 1 dosis flav’ rops vanille toe. Meng de kwark voorzichtig zodat een beetje ‘gemarmerd’ effect ontstaat. LEuk voor het wauw-effect en het geeft je een nieuwe smaaksensatie bij iedere hap.
– Schep de kwark op de rabarber-chiapudding.
– Ik versierde het geheel met een paar druifjes en wat amandelen. Gewoon voor de looks 🙂

Voedingswaarden incl. topping (bij benadering):
– 344 kcal
– 21,4 gr koolhydraten
– 13,3 gr vetten
– 31,2 gr eiwitten