Het laatste portie rabarber van dit jaar verdween in dit ontbijtje. De combinatie van de warme rabarber en de frisse kwark is echt hemels lekker. Ik gebruikte een combinatie van gewone magere kwark en frambozen Skyr. Als je deze voorzichtig door elkaar schept, krijg je een leuk ‘gemarmerd’ effect. Bij de rabarber voegde ik deze keer wat dadels om te zoeten. Goede keus!!
How to:
– Verwarm 300 gr in stukjes gesneden verse en rauwe rabarber in een pan in een heel klein laagje water.
– Voeg 1 tl kaneel, 5 gr lijnzaad (1 el) en 25 gr havermout toe.
– Snij of knip ca. 6 dadels in kleine stukjes en voeg deze bij het rabarber-havermout mengsel. Roer alles goed door.
– Na een paar minuten wordt de rabarber zacht en kun je het wat fijnprakken met een vork.
– Giet evt. overtollig vocht af.
– Laat het mengsel nog enkele minuten goed doorwarmen.
– Doe in een ander bakje 150 magere kwark en150 gr Skyr frambozen (of aardbeien, kersen,… ). Schep de beide kwarksoorten voorzichtig door elkaar zodat een gemarmerd effect ontstaan.
– Schep het rabarber-havermout mengsel naast de kwark en strooi er nog een klein beetje lijnzaad over.
– Eet smakelijk!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 463 kcal
– 57,3 gr koolhydraten
– 6,3 gr vetten
– 34,8 gr eiwitten