Rabarber met kwark, muesli en noten

Rabarber!! Hoera! Er is weer rabarber! Ik begon mijn dag met dit heerlijke potje kwark met rabarber, muesli en walnoten. Zacht, zoet, fris en crunchy. En dat met een kop koffie en het ochtendzonnetje erbij: top!

How to:
– Snij ca. 230 gr (komt niet zo nauw) rabarber in kleine blokjes. Spoel even af en doe de stukjes vervolgens in een pannetje.
– Voeg een heel klein beetje water toe en laat de rabarber op een laag vuurtje rustig zacht worden. Geduld! Het duurt even, maar ineens is het zacht.
– Laat de rabarber uitlekken in een vergiet en prak het fijn met een vork.
– Laat de rabarber een klein beetje afkoelen.
– Deze rabarber was nog wat groen en daardoor zurig; met een eetlepel appelstroop en een beetje kaneel erdoor breng je hem perfect op smaak.
– Doe 200 gr magere kwark in een schaaltje of potje. Ik deed er een paar druppels flav’ drops hazelnoot door. Dat maakt de kwark net iets zachter en zoeter. Maar kun je ook gerust weglaten.
– Schep de (lauwe) rabarber op de kwark.
– Doe nog een of twee flinke eetlepels kwark op de rabarber (evt. weer met wat flav’ drops).
– Maak af met 15 gr (glutenvrije) muesli en een klein handje (20 gr) walnoten en een snuf kaneel.
– Zo is ontbijten met groente een waar feestje, toch?!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 414 kcal
– 32,4 gr koolhydraten
– 17,0 gr vetten
– 30,3 gr eiwitten