Rabarber oats met appel en walnoot

Zo fijn dat er weer rabarber is! Je kent rabarber misschien alleen of vooral van vroeger, in de versie van je oma of moeder, mega zoet als een soort variant op appelmoes. Maar verrassing! Rabarber is van zichzelf helemaal niet zoet, maar fris zurig van smaak. En daar maak je de lekkerste ontbijtjes, smoothies en baksels mee.

#tip 1: Rabarber laat zich perfect invriezen. Koop groots in dus nu het verkrijgbaar is en vries je rabarber in stukjes gesneden (en ongekookt) in porties in. Zo kun je extra lang genieten van deze fijne groente.
#tip 2: Voeg een beetje kaneel toe aan je rabarber en de lekkere smaak wordt nog versterkt.

Hieronder een receptje voor een heerlijk warm havermout ontbijtje met rabarber, appel, kaneel en walnoot en natuurlijk ook met een fijne voorraad eiwitten en vetten, zodat je genoeg goeie energie hebt om een ochtendje te vlammen. Fijn preworkout ontbijtje ook.

How to:
– Snij de rabarberstengels in kleine stukjes.
– Breng ca. 200 gr rabarber aan de kook in 200 ml ongezoete sojamelk.
– Voeg na een paar minuutjes havermout (25 gr) en een half (klein) appeltje in stukjes toe.
– Ik voegde 1/2 scoop bosvruchten proteïnepoeder toe voor de eiwitjes. Het versterkt tevens de frisse rabarbersmaak.
– Als je met een vork gemakkelijk door de rabarber kunt prikken is je pap klaar.
– Meng alles goed, prak de rabarber en schep de pap in een schaaltje.
– Voeg de andere helft van je appeltje en wat walnoten toe en maak het af met een snuf kaneel.
– True comfort food! 

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 424 kcal
– 30,7 gr koolhydraten
– 18,4 gr vetten
– 27,8 gr eiwitten

Leave a Comment