Rijstepap met aardbeien en hazelnoot

We doen gewoon nóg een aardbeien ontbijtje. Want daar krijgen we nooit genoeg van, toch?!
Vandaag in combinatie met rijstepap. Ik vind rijstepap altijd iets enorm knus en troostrijks hebben. Lekker warm op de vroege ochtend. Het kost je iets meer tijd dan een overnight oats variant, maar dan heb je ook wat!
Om de kooktijd wat te beperken kun je heel goed een restje rijst (ongezouten!) van je avondmaaltijd gebruiken (#tip: kook gewoon wat extra!) of gebruik zoals ik deze keer deed: een portie kant-en-klare zilvervliesrijst van Lassie . Perfect portie (125 gr bereide rijst) en al voorgekookt. Om er pap van te maken hoef je het nog maar heel even door te koken. Easy peasy dus! Met extra eiwitjes en aardbeien. Waar wacht je nog op!!

p.s. De hazelnoot voegde ik pas na het maken van de foto toe. Niet in beeld dus, maar een perfecte toevoeging bij dit recept!

How to:
– Doe 1 portie ‘zilvervliesrijst minuutje’ (Lassie) in een pannetje met wat water. Breng rustig aan de kook en kook rustig en al roerend totdat de rijst zacht genoeg is voor je pap.
– Voeg 1 scoop (25 gr) proteïnepoeder in aarbeiensmaak toe. Ik gebruikte de vegan proteïne van Zumub. Bevat geen onnodige toevoegingen en lekker van smaak.
– Giet eventueel overtollig vocht af.
– Snij ca. 100 gr verse aarbeien klein en roer ze door je pap. Hou er een paar achter voor de versiering.
– Voeg 10 gr kleingehakte hazelnoot toe aan je pap.
– Schep het geheel in een leuk schaaltje en maak hem af met de laatste aardbeien en nog een el (5 gr) hazelnoot.
– Genieten met een grote G.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 413 kcal
– 44,4 gr koolhydraten
– 14,0 gr vetten
– 26,5 gr eiwitten