Rode kool – aardbeien taartjes bij het ontbijt! Of bij de lunch, of tussendoor, wat jij wilt. Want deze leuke taartjes smaken echt áltijd!
Taartjes zijn natuurlijk sowieso een goed idee. En met deze toppers krijg je gewoon óók nog eens een fijn portie groente binnen. Ik maakte ze met aardbeien-proteïnepoeder voor de extra eiwitjes en de smaak. Zo proef je namelijk niets meer van de rode kool, maar heb je wel alle rode kool benefits. Bovendien met hele fijne macro’s (eiwitbommetje!), waardoor ik er gewoon 2 at bij mijn ontbijt. Mét extra aardbeien, en kwark en noten. Partyyyyyy!!!
At jij je rode kool al eens op deze manier?
Ik liet deze beauties al even in mijn instagram stories voorbij komen en mijn dm liep vol met hartjes, smikkelende smileys en vooral met recept verzoekjes. Hier komt ie dan!
How to (voor 6 kleine taartjes):
– Snij 140 gr rode kool heel fijn
– Meng de rode kool in een mengkom met:
– 200 ml magere kwark
– 80 gr havermout
– 40 gr lijnzaad
– 60 gr proteinepoeder in aardbeiensmaak (of bosvruchtensmaak)
– 2 eieren
– Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork
– Schep het beslag in (ingevette) tartelette vormpjes (kleine platte taartvormpjes)
– Bak je taartjes in 20 min op 175 gr
– Na het bakken uit de vormpjes halen en even op z’n kop laten uitwasemen.
– Je kunt ze een paar dagen bewaren of invriezen voor later gebruik. Of lekker vers uit de oven opeten natuurlijk 🙂
Ik at er 2 als ontbijt, met een flinke schep kwark, wat (ontdooide) diepvriesaardbeitjes en een paar pecannoten. YUM!
Voedingswaarden per taartje (bij benadering):
167 kcal
12,7 gr koolhydraten
5,6 gr vetten
16,0 gr eiwitten
Voedingswaarden per 2 taartjes, incl kwark, aardbeien en noten:
422 kcal
29,7 gr koolhydraten
17,1 gr vetten
35,0 gr eiwitten