Rode kool bosvruchten havermoutje met Skyr

Simpel lekker en lekker simpel. Klaar in een handomdraai en met alle goede voedingsstoffen om je een ochtend lang van energie te voorzien.

Eet jij graag Skyr? Boordevol eiwitten en laag in vetten. Daarom voeg ik vaak van noten, pitten en zaden toe, want (goede) vetten heb je ook gewoon nodig. Brainfood.
Door de smaak van de Skyr proef je niets meer van de rode kool trouwens.

How to:
– Snij 115 gr verse rode kool heel klein (ook kant-en-klaar gesneden te koop, o.a. bij AH).
– Doe de rode kool in een mengkom met 250 gr bosvruchten Skyr en 25 gr havermout. Meng alles goed.
– Voeg evt. een klein scheutje ongezoete amandelmelk om het iets minder dik (a.k.a. ‘stopverf’) te krijgen. Skyr is dikker van structuur dan gewone kwark. Om het prettig eetbaar te houden voeg ik dus een scheutje amandelmelk toe.
– Schep het mengsel in een bakje en versier je bowl met 15 gr pitten en zaden naar keuze (ik gebruikte zonnebloem- en pompoenpitten.)

Voedingswaarden (bij benadering):
– 402 kcal
– 39,3 gr koolhydraten
– 9,7 gr vetten
– 33,3 gr eiwitten