Rode kool Skyr ontbijtbowl met kaki a.k.a. Kleur-explosie for breakfast!
Kleur op je bord, daar worden dus niet alleen je smaakpapillen wakker van, maar ook je brein! Boordevol eiwitten en vitaminen dit ontbijtje en lekker vullend door de rode kool. Wat een mooie groente is dat toch ook, hè. En je kunt er zoveel meer mee dan alleen de gekookte variant met appeltjes. Het lekkerste vind ik hem als je de kool gewoon zelf vers snijdt. Maar dat geldt natuurlijk voor de meeste groente. Eet jij graag rode kool?
How to:
– Snij ca. 175 gr verse rode kool heel fijn met een groot mes. Meng de rode kool in een mengkom met 150 gr Skyr framboos.
– Schep het mengsel in een mooi schaaltje. Probeer om de Skyr-Rode kool aan een kant van je bakje te scheppen.
– Snij een flinke kaki-fruit (ook al zo’n vitaminebom!) in stukjes en schep dit aan de andere kant in je bakje.
– Maak je ontbijtbowl af met een el lijnzaad en 2 el amandelschaafsel.
– Happinessssss
Voedingswaarden (bij benadering):
– 344 kcal
– 51,9 gr koolhydraten
– 5,7 gr vetten
– 19,2 gr eiwitten