Tosti ei geitenkaas

Kun je niet kiezen tussen tosti of een gebakken ei? Ik heb de oplossing: een ei tosti! De geitenkaas geeft het wat extra pit. Mmmmmm.

Ingrediënten:
– 2 (glutenvrije) boterhammen
– 1 ei
– 30 gr geitenkaas
– beetje boter of olie om in te bakken

How to:
– Ik bakte de tosti in de koekenpan.
– Laat een klein beetje boter of olie in de pan warm worden.
– Breek een eitje boven de pan. Doe dit voorzichtig, zodat het gebakken ei niet te groot wordt.
– Leg een boterham op het ei. Even bakken tot het ei aan 1 kant goed is. en dan met boterham en al omdraaien. Ondertussen bak je ook vast de andere boterham mee in de pan.
– Na het omdraaien van de boterham met ei (je bakt nu de boterham dus), leg je plakjes of stukjes geitenkaas op je ei.
– Strooi evt. wat zwarte peper over je ei, of voeg een klein beetje gesnipperde lente-ui, bieslook toe.
– Zet het vuur niet te hoog; je boterham mag lekker krokant worden, en de geitenkaas smelt over je ei.
– Goed gebakken? Leg de tweede (inmiddels ook gebakken) boterham op de geitenkaas en je ei-tosti is klaar!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 366 kcal
– 31,1 gr koolhydraten
– 17,3 gr vetten
– 17,1 gr eiwitten