Valentijnsdag (ontbijt) taartje met bietjes

Wat een heerlijk taartje is dit zeg! Veel te lekker om alleen op 14 februari te eten. Ik zeg: vier de liefde en maak dit taartje gewoon iedere week!

Het is namelijk ook nog eens een gezond (en uiteraard glutenvrij) taartje. Inclusief een goed portie groente en verder met al het lekkers dat je je kunt wensen. En check die macro’s!!

Ik at 1/4 taart als ontbijt, maar snij je de taart in 8 stukken dan heb je een heerlijke (en iets subtieler) stukje taart voor bij de koffie. Let Love Rule!

Ingrediënten:
Voor de bodem:
– 40 gr hazelnoot & pure chocolade mix (Smaak Topper, Jumbo)
– 50 gr krokante muesli met noten (AH Glutenvrij)
– 25 gr kokosolie
– 40 gr gewelde en ontpitte dadels
Voor de kwarklaag:
– 200 gr voorgekookte rode bietjes
– 500 gr magere kwark aardbei (Optimel)
– 4 gelatineblaadjes
Voor de topping:
– 100 gr gemengd rood fruit (diepvries)
– Leuke chocolaatjes
– Klein beetje kokosrasp

How to:
– Verwarm de kokosolie au bain marie tot deze vloeibaar is
– Doe de muesli en de hazelnoot & pure chocolade mix in een bakje. Hak de hazelnoten en al te grote brokken muesli evt. wat kleiner.
– Snij of knip de dadels in kleine stukjes en meng deze met de muesli en notenmix.
– Giet de vloeibare kokosolie erover en roer alles goed door elkaar.
– Schenk het mengsel in een ingevette springvorm of ovenschaaltje. Verdeel het mengsel evenredig over de bodem en druk wat aan.
– Zet je vorm in de koelkast en laat minimaal 1 tot 1,5 uur opstijven.
– Snij de bietjes in stukken en de deze samen met de kwark in een schaal of in je blender. Na het mengen proef je niets meer van de bietjes. Beloofd!
Let op: bewaar het vocht van de bietjes!
– Met de blender of staafmixer pureer je het tot 1 (knalroze 🙂 ) geheel.
– Laat 4 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
– Verwarm ondertussen op een laag vuur 3-4 el bietensap zachtjes op.
– Los de geweekte gelatine al roerende op in het bietensap. Blijven roeren totdat er geen velletjes meer zijn.
– Roer het bietensap met de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel en laat 10 minuten rusten.
– Haal de vorm met de bodemlaag uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel erop. Verdeel het evenredig en strijk indien nodig glad met een pannenlikker.
– Zet je taart weer terug in de koelkast voor tenminste 2 uur. Ik liet hem de hele nacht in de koelkast staan.
– Voor het serveren haal je de taart voorzichtig uit de vorm. Snij de randen indien nodig voorzichtig los met een scherp mesje.
– Haal 100 gr diepvriesfruit uit de vriezer en verdeel dit mooi en rond over de taart.
– Versier je taart met wat leuke chocolaatjes of geraspte chocolade en een klein beetje geraspte kokos voor de looks.
– Als dit geen liefde is!

Voedingswaarden per 1/4 taart:
– 313 kcal
– 29,2 gr koolhydraten
– 14,1 gr vetten
– 14,0 gr eiwitten