Vanille rijstepap meets appeltaart

Comfort food pur sang. Zachte rijstepap met de zoete smaak van vanille, samen met warme stukjes appel, rozijnen en kaneel…. Heaven!

Je maakt rijstepap heel eenvoudig door je rijst te koken in amandel- of sojamelk, en dan net iets langer koken dan je normaal met rijst zou doen. Totdat het – jawel – papperig wordt.
Het is ook een ideale recept om restjes rijst van de avondmaaltijd in te verwerken. Gewoon de gekookte (wel ongezouten!) rijst terug in de pan en nog even verder koken in wat melk.
Ik maakte het mezelf nog gemakkelijker door de a la minuut zilvervliesrijst van Lassie te gebruiken. Al voorgegaard, zo echt zo klaar. Ideaal als je geen zeeën van tijd hebt ’s ochtends, maar wel graag dit warme bakje lekkers op je ontbijttafel zet.

How to:
– Doe de inhoud van 1 kuipje Minuutje Zilvervliesrijst (of gewoon witte rijst als je dat liever hebt) in een steelpan met 200 ml amandel- of sojamelk.
– Breng rustig en al roerend aan de kook.
– Ondertussen snij je een klein appeltje in stukjes. Doe dit samen met 15 gr rozijnen en 1/2 tl kaneel in een ander pannetje en warm op een laag vuur op. Ook hier blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
– Voeg na een paar minuten 20 gr proteïnepoeder vanille bij de rijst. Blijf goed roeren! Heb je geen proteinepoeder? Een zakje vanillesuiker kan ook. Let op: dit verandert wel de voedingswaarden.
– Als de rijst papperig is (het zal ondertussen ongetwijfeld heerlijk ruiken in je keuken!) schep je de pap in een leuk schaaltje.
– Schep de appel-rozijnmix erbij en het grote genieten kan beginnen!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 456 kcal
– 64,5 gr koolhydraten
– 7,8 gr vetten
– 28,6 gr eiwitten