Vanillekwark met wortel, noten en granaatappelpitjes

Vanillekwark met wortel is een van mijn favoriete combinaties. Het zoet van de wortel combineert heerlijk met de vanillesmaak en de textuur van de wortel vind ik een fijne toevoeging aan mijn kwark. Voeg daar ook nog noten, (glutenvrije) muesli (Zonnatura), noten en een portie granaatappelpitjes aan toe en je hebt een super duper overheerlijk powerontbijtje. Bovendien easy peasy en zo gemaakt, just as we like it!

De granaatappel is eigenlijk helemaal geen appel, maar een bes-achtige. Als je de pitjes – het eetbare deel van de vrucht – ziet, snap je waarom. De granaatappel wordt ook wel ‘bron van gezondheid’ genoemd. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium en vitamine C. In één granaatappel zit maar liefst 30 % van je aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking. De smaak is fris zoet en de kleur is natuurlijk helemaal leuk. Een prachtige toevoeging aan salades, op een broodje geitenkaas of zoals hier in je ontbijtbowl.

How to:
– Rasp een flinke winterwortel (ca. 130 gr).
– Doe 250 gr magere kwark in een mengkom en roer hier de wortelrasp doorheen.
– Voeg een paar druppels flav’ drops in vanillesmaak toe. Voeg zeker niet te veel drops toe, want dan krijg je een bittere smaak. Paar druppels, goed roeren, even proeven, en dan eventueel nog 1 of 2 druppels. Door de flav’drops wordt je kwark zachter en een beetje zoeter van smaak. Aanrader!
– Schep je wortel-kwark mengsel in een leuk bakje (het oog wil ook wat tenslotte!).
– Schep er 30 gr krokante (glutenvrije) muesli bij, een klein handje (10 gr) ongezouten amandelen en een portie (35 gr) granaatappelpitjes (uit de diepvries of vers).
– Prachtplaatje, nietwaar?!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 398 kcal
– 39,3 gr koolhydraten
– 13,7 gr vetten
– 29,9 gr eiwitten