Wil je eens iets anders dan stamppot? Maak deze heerlijke vega zuurkooltaart! 10 min. voorbereidingstijd, 45 min. afbakken en dinner (of lunch) is served!
How to (voor 3-4 porties):
– Verwarm de oven voor tot 175 gr
– Bak een pakje plantspekjes @vivera_nl in een koekenpan.
– Laat een pakje zuurkool (500gr) uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de zuurkool.
– Doe de zuurkool in een beslagkom.
– Voeg 175 gr zuivelspread en 2 eieren toe.
– Meng in een ander bakje 60 gr boekweitmeel, 1 el psylliumvezels, 20 gr lijnzaad en een snuf zout.
– Voeg de droge ingrediënten bij de zuurkool en meng alles goed.
– Meng de spekjes door het beslag.
– Vet een ovenschaal of bakvorm in met bakspray en schep het beslag in de vorm.
– Bak in ca. 45 min. gaar (175 graden).
-Lekker met een frisse salade van bleekselderij en granny smith appel.
– Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie (o.b.v. 3 porties en bij benadering):
– 282 kcal
– 22,0 gr koolhydraten
– 9,3 gr vetten
– 24,5 gr eiwitten