Warm appel pompoen overnight oats ontbijt met cold drip coffee, abrikozen en noten

Een heerlijke warme start voor koude herfst- of winterdagen. Met een extra energy-boost in de vorm van cold brew coffee (@ www.upfrontfood.com) . Cold dripping is een proces waarbij ijskoud water tien uur lang door koffiebonen trekt. De bonen die Upfront gebruikt komen uit Nicaragua en door het cold drip proces komt er een subtiele en prettige koffie smaak vrij. Er is geen suiker toegevoegd aan dit koffie-extract, dus ideaal om te gebruiken in je eigen (ijs)koffie-creaties, baksels, om koffie-ijs mee te maken of zoals hier in een goed power ontbijt.

Ik mengde de cold drip coffee hier met proteïnepoeder in vanillesmaak, dat maakt het geheel van zachter en zoeter. Maar probeer zeker ook eens de combinatie met chocolade proteïnepoeder. De koffie en chocolade zullen elkaar versterken en dat geeft je ontbijt nog meer de boost die we zoeken.

How to:
– Meng 100 ml ongezoete amandelmelk met 50 ml cold drip coffee, 25 gr (glutenvrije) havermout en 15 gr proteïnepoeder in vanille (of chocolade!) smaak.
– Roer alles goed door elkaar, dek je bakje af en zet het een nachtje in de koelkast zodat de smaken goed intrekken het het geheel wat indikt.
– ‘s Ochtends kook je 200 gr pompoen gaar (of gebruik al voorgegaarde pompoen; ik heb altijd wel een voorraadje in de vriezer liggen. #tip). Voeg als de pompoen bijna zacht is een klein en in stukjes gesneden appeltje toe.
– Laat de pompoen en appel op een laag vuurtje zacht worden en breng op smaak met een goeie snuf kaneel of koek & speculaaskruiden.
– Zet het vuur uit en roer 25 gr abrikozen en amandelmix met kokossnippers (Jumbo) door de pompoen/appel.
– Warm je havermout een klein beetje op in een pannetje of in de magnetron.
– Schep de havermout in een leuk bakje, voeg het pompoen-appelmengsel toe, een extra snuf kaneel on top en jouw dag is weer goed begonnen!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 358 kcal
– 41,7 gr koolhydraten
– 9,7 gr vetten
– 22,6 gr eiwitten