Tja. een veel betere naam voor dit gerechtje kan ik ook even niet verzinnen. ‘Prutje’ is wel ladingdekkend 😉 Een probeersel wat heel goed uitpakte. Heerlijk zoet en warm, herfstig en comforting. En ook nog eens vol met eiwitten en goede vetten. Win win!
En veel makkelijker wordt kokkerellen niet: alle ingrediënten mengen, hup in een ovenbestendig schaaltje, en terwijl ik een uitgebreid schuimbad nam (oké, een schuimdouche, het bad fantaseerde ik erbij…) deed de oven haar werk. Yum!
How to:
– Rasp 2 flinke wortels (ca. 140 gr)
– Rasp een kleine appel (ca. 110 gr)
– Meng appel en wortel in een mengkom met een bakje (200 gr) hüttenkäse, 2 el agavesiroop, 2 tl koek&speculaas kruiden (Verstegen), 1 tl kaneel, een ei en 10 gr amandelschaafsel.
– Schep je mengsel in een overbestendig schaaltje en zet het voor ca. 25 min. in een voorverwarmde oven (175 graden).
– Het zal niet echt bakken, want er zit geen meel of havermout o.i.d. in, maar lekker wordt het wel!
– Lekker knus en warm ontbijtje voor jou!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 472 kcal
– 38,5 gr koolhydraten
– 19,1 gr vetten
– 34,9 gr eiwitten