Wortel-banaan ontbijttaartje

When carrotcake meets banana bread! Aka: een heerlijk (glutenvrij!) wortel-banaan ontbijttaartje. Een héél goed begin van de dag kan ik je vertellen!

Het beslag maakte ik gisteravond al, dus vanmorgen kon het zo de oven in. 30 Minuutjes geduld en tadaaa!! Een ver-ruk-ke-lijk ontbijttaartje helemaal voor jou! Het was een royaal portie, dus delen is ook een optie 😉 . Schepje vanillekwark en nog een paar plakjes banaan erop en Mmmmm.

How to:
– Prak een kleine (kinder) banaan in een schaaltje.
– Rasp 175 gr wortel en doe dit bij de banaan.
– Voeg toe:
– 100 ml magere Franse kwark
– 20 gr havermout
– 20 gr proteïnepoeder vanille
– 1 tl kaneel
– 1 el lijnzaad
– 1 ei
– Meng alles goed door elkaar met een vork.
– Wil je je taartje smooth, zet dan even de staafmixer op je beslag. Ik hou zelf van een grove structuur en een bite, dus liet het lekker zo.
– Schep het beslag in een ingevet ovenschaaltje of mini-bakvorm.
– Bak je taartje in ca. 30 min op 175 gr.
– Fijne dag!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 398 kcal
– 37,8 gr koolhydraten
– 10,4 gr vetten
– 37,5 gr eiwitten