Wortel dadel amandelbrood

Carrot cake 2.0. Het begon als een basis broodje, maar al gaanderweg voegde ik e.e.a. toe waardoor ineens dit heerlijke wortel dadel amandelbrood ontstond. En ik kan je alvast verklappen: deze gaan we vaker maken!

Ik dacht namelijk een lekker broodje voor mezelf te bakken, een stukje bij de lunch en de rest in porties bewaren voor later deze week… Maar: dit broodje was zo ongelofelijk lekker dat het serieus binnen 10 minuten nadat het uit de oven kwam VOLLEDIG OP was! Zelfs man en dochter smulden mee en dat wil wat zeggen 😉

Met fijne voedingswaarden, dus je hoeft het ook echt niet bij 1 plakje te laten 😉
Dit wil jij ook, dus snel aan de slag!

How to (voor 6 plakken):
– Doe 1/2 pak (=225 gr) glutenvrije broodmix bruin (ik gebruikte deze keer de gv broodmix van Lidl) in een mengkom.
– Rasp een flinke winterwortel (of meerdere kleintjes, ca. 150 gr in totaal) en voeg dit bij de broodmix.
– Laat ondertussen 25 gr kokosolie au bain marie smelten.
– Snij 50 gr ontpitte dadels in heel kleine stukjes en voeg deze toe.
– Voeg 250 ml koud water en de gesmolten kokosolie toe en meng alles enkele minuten met een mixer op de hoogste stand. Het wordt een kleverig geheel, dat hoort zo.
– Ik voegde 1 shots flav drops toffee (My protein) toe om het wat extra te zoeten. Kun je ook gerust weglaten.
– Neem 25 gr amandelschaafsel en roer de helft voorzichtig door je beslag.
– Leg een velletje bakpapier op de bodem van een bakblik en vet de randen goed in met bakspray of olie.
– Schep met behulp van een (evt. met koud water natgemaakte) pannenlikker het beslag in je bakblik en strijk het wat glad.
– Strooi de resterende amandelen over het beslag.
– Laat je beslag nu in het bakblik voor 45-50 min. rusten en rijzen. op het aanrecht.
– Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
– Na 45 min. zet je het bakblik in de oven en bak je je broodje in 55-60 min. gaar.
– Wij aten hem direct en nog dampend uit de oven. Heerlijk!!

Voedingswaarden per plak (bij benadering):
– 147 kcal
– 22,6 gr koolhydraten
– 5,0 gr vetten
– 2,3 gr eiwitten