Wortel havermoutje met kaneel-vanillekwark en warme cranberry compote

Happy Tuesday! Want natuurlijk, ‘Happy Newyear’ enzo, maar geniet ook vooral van de kleine dingen. Zoals van dit mega lekkere dinsdag-ontbijtje.

En zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn, uiteraard weer met een goed portie groente. Knapperige wortel, zachte kaneel-vanillekwark met havermout en hazelnoot en warme cranberry compote.
Echt een ultieme combi met in iedere hap een andere smaaksensatie. Alle macro’s check en door de wortel (vezels) en eiwitten geen snacktrek gedurende de ochtend. Bakkie energie (20)2.1.
Trust me: Dit Wil Je!

How to:
– Laat 250 cranberries rustig koken in een heel klein laagje water tot de besjes open poppen. Voeg 1 el appelstroop toe. Goed mengen en de compote op een laag vuurtje even laten indikken—> let op: dit zijn 2 porties cranberry compote! Heb je voor morgen ook gelijk.
– Rasp ondertussen een flinke winterwortel (ca.125 gr)
– Doe een beetje wortel onder in je (glazen) bakje
– Meng de rest van de wortelrasp met 200 gr magere kwark, 1 el (5gr) vanille protein, 1/2 el kaneel, 20 gr havermout
– Neem 15 gr fijngehakte hazelnoot. Roer de helft door je wortel-kwark mengsel en hou de rest nog even apart.
– Schep je kwarkmengsel in je bakje op de wortel
– Schep de helft van de warme compote op de kwark (andere helft laten afkoelen en dan in afgesloten bakje in de koelkast bewaren voor morgen)
– Strooi de rest van de hazelnoot over de compote en maak het geheel af met een snuf kaneel
– Geniet!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 394 kcal
– 38,7 gr koolhydraten
– 13.1 gr vetten
– 28,3 gr eitwitten