Wortel ontbijtje met ‘koffie’. Nou ja, koffie tussen ‘ ‘ dus, want geen koffie maar een heerlijk cafeïnevrij alternatief van @verumdrinks : drinks that empower! Ik liet al eerder zien hoe ik hiermee een fijne spicy latte maakte, en als je er latte van kunt maken, dan lukt een lekker #veggiesforbreakfast ontbijt zeker ook! In de Verum ‘koffie’ proef je het scherpe randje van kaneel en een vleugje cacao. Heerlijk in combi met de wortel.
Ingrediënten:
– 1 flinke wortel
– 150 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk
– 25 gr (glutenvrije) muesli (havermout kan ook)
– 15 gr proteïnepoeder in vanillesmaak
– 1 sachet Verum energize (Ik gebruikte 1 sachet. Je ziet me 2x een glaasje omkiepen omdat ik het glas nog even naspoelde om achtergebleven restjes mee te krijgen)
– handje walnoten (ca. 25 gr)
How to (video uitleg hieronder!):
– Rasp een flinke (winter)wortel en doe het in een mengkom.
– Voeg toe:
– 25 gr muesli (of havermout)
-15 gr proteïnepoeder vanille
– 150 ml ongezoete amandelmelk
– Roer alles goed door elkaar.
– Meng de inhoud van 1 sachet Verum Energize met een klein beetje kokend water.
– Doe het wortelmengsel in een bakje.
– Leg de walnoten erop.
– Schenk de Verum Energize over je bakje.
– Eet smakelijk!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 406 kcal
– 26,8 gr koolhydraten
– 22,8 gr vetten
– 22,7 gr eiwitten