Zoete aardappel choco chia-pudding met sinaasappel, aardbeien en noten

Chocopudding bij het ontbijt! Lekker zacht van smaak én vullend én boordevol vitaminen. Ik zeg doen!

How to:
– Snij een zoete aardappel (ca. 90 gr) in stukjes en kook deze in wat water gaar. Als de aardappel zacht genoeg is om er met een vork in te prikken, giet je het water af. Prak de aardappel met een vork.
– Voeg 100 ml ongezoete amandelmelk, 15 gr proteïnepoeder smooth chocolate en 25 gr chiazaad toe. Roer alles goed door elkaar. Als je van smooth houdt, kun je de staafmixer of keukenmachine gebruiken om een glad en egaal mengsel te krijgen. Ik vind het zelf altijd wel lekker als het wat grover van structuur is.
– Laat je mengsel tenminste 2 uur rusten zodat het indikt. (Het chiazaad zal het vocht binden).
– Snij een kleine sinaasappel (ca. 150 gr) in stukjes. Voeg 3/4 toe aan je zoete aardappel choco pap.
– Doe de rest van de sinaasappelstukjes onder in een mooi glas.
– Schep hier je pudding op. Deze pudding is zowel warm als koud erg lekker. Wil je een (lauw)warm ontbijt, warm de pudding dan nog even kort op voordat je het in het glas schept. Niet te heet laten worden!
– Maak af met een paar (diepvries) aardbeitjes (25 gr) en een klein handje walnoten (10 gr).

Voedingswaarden (bij benadering):
– 409 kcal
– 40,2 gr koolhydraten
– 16,9 gr vetten
– 21,3 gr eiwitten