Zwarte bonen brownies met noten

Brownie time! Ik lunchte vandaag met deze heerlijke brownies! Hoe leuk en lekker is dat! En weet je wat? Dat doe ik morgen gewoon nóg een keer!

Helemaal oké deze brownies namelijk. Per stuk bevatten ze 146 kcal en bijna 8 gr eiwitten. Boordevol goede voedingsstoffen en vezels want gemaakt met zwarte bonen als basis. Klinkt bijzonder, I know, maar geloof me: dat gaat perfect. En je proeft helemaal niets van de bonen: echt 1 brok chocola. En noten, en dadels, en pitten. Yum!
Drie brownies staan al ingepakt klaar voor de office lunch van morgen. Want hoera! Ik mag een dagje naar kantoor! Als dat geen goede reden is om met brownies te lunchen.
Sla snel op dit recept, want you want this!!

De brownies zijn niet heel zoet. Hou je van zoet(er): gebruik dan meer dadels of voeg een andere zoetstof toe aan het recept.

How to (voor ca. 12 stukken):
– Doe de inhoud van een blikje zwarte bonen (265 gr uitlekgewicht) in een vergiet. Spoel de bonen goed af en laat ze uitlekken.
– Doe de afgespoelde bonen in een beslagkom.
– Voeg toe:
– 2 eieren,
– 50 gr gesmolten kokosolie,
– 100 gr magere kwark,
– 40 gr smooth chocolate proteine poeder,
– 20 gr cacaopoeder,
– 2 shots flav’ drops mokka (of 1 el oploskoffie-poeder),
– 60 gr kleingesneden (en ontpitte) mejoul dadels,
– snuf zout.
– Meng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een egaal beslag.
– Roer vervolgens 50 gr (glutenvrije) havermout door je beslag.
– Neem 60 gram ‘Verrijker Pecan, rozijn en blauwe bes’ (@albertheijn —> Al die verrijker mixen zijn geweldig trouwens #tip) . Hak de grote (pecan)noten wat kleiner en spatel de mix door je beslag.
– Leg een stukje bakpapier in een lage bakvorm en bekleed ook de randen met een strook bakpapier.
– Schep het beslag in de bakvorm, verdeel het met een lepel goed over de vorm.
– Bak je brownies in ca. 30 min. op 175 graden gaar.
– Na het bakken haal je de brownie uit de vorm. Snij hem in stukken als hij nog warm is.
– En nu het moeilijkste van alles: niet alle stukken gelijk opeten!
– Je kunt ze een dag of 2 bewaren in een afgesloten trommeltje of invriezen voor later.

Voedingswaarden per stukje (bij benadering):
– 146 kcal
– 11,7 gr koolhydraten
– 6,8 gr vetten
– 7,8 gr eiwitten