Aardbeien bietjes mugcake

Kijk wat een vrolijke mugcake! Kwark, havermout, bietjes, aardbeien, kokosrasp en een eitje. Best goed gelukt vond ik zelf! En het maakt een perfect ontbijtje voor in de borstkanker awareness maand oktober 😉. Want zoals mijn puber zei toen ze mijn ontbijt zag: hé, ‘t zijn net 2 tieten!
Ik at ze alle 2 zelf op als ontbijt (ik heb altijd honger ’s ochtends), maar delen kan natuurlijk ook.

Ingrediënten (voor 2 mugcakes):
– 200 gr magere kwark
– 30 gr havermout
– 100 gr aardbeien (diepvries of vers)
– 100 voorgekookte rode bietjes
– 1 ei
– 1 schepje (ca. 25 gr) proteïnepoeder aardbeien of bosvruchtensmaak
– 1 el geraspte kokos
– Klein beetje olie om in te vetten

How to:
– Snij de aardbeien klein, hou er een paar achter voor de garnering.
– Doe de aardbeien samen met alle andere ingrediënten behalve de kokosrasp in een beslagkom en meng met een vork.
– Vet 2 bekers in met wat olie of bakspray en verdeel het beslag over de bekers. Ze moeten ongeveer voor 3/4 vol zitten.
– Ze de bekers 1 voor 1 in de magnetron voor een minuut of 5.
– Ping! Klaar is je mugcake!
– Versier met de achtergehouden aardbeien en strooi de kokos over je ’tieten’.

Voedingswaarden per mugcake (bij benadering):
– 224 kcal
– 20,8 gr koolhydraten
– 4,6 gr vetten
-26,7 gr eiwitten

Leave a Comment