Niets laat je huis zo lekker ruiken als appelcake of -taart in de oven. En deze cakejes wil je!! Zonder boter, zonder toegevoegde suiker, inclusief baktijd in 30 min klaar, en enorm lekker.
Ik maakte het mezelf deze keer gemakkelijk en gebruikte de kant-en-klare glutenvrije cakemix van @lidlnederland, maar je kunt ook een andere kant-en-klare cakemix gebruiken (ja, oke, daar zit wel wat suiker in natuurlijk).
How to:
– Doe de cakemix in een flinke beslagkom.
– De boter verving ik door 100 gr magere kwark en 100 gr 0% appelmoes (0% toegevoegde suikers dus, 100% appels).
– Eitjes erbij (aantal volgens de gebruiksaanwijzing van jouw cakemix) en alles even goed mengen met een mixer.
– Snipper een flinke appel door je beslag.
– Voeg kaneel toe naar smaak.
– Schep het beslag in cakevormpjes en bak ze zo lang en zo heet als op jouw pak cakemix staat aangegeven.
Ik haalde met toevoeging van de appel 19 cakejes uit de mix. En neem er gerust nog 1tje, want check out die voedingswaarden!!
Voedingswaarden per cakeje (o.b.v. 19 cakejes en bij benadering):
– 67 kcal
– 8,2 gr koolhydraten
– 3,0 gr vetten
– 2,2 gr eiwitten