Banoffee walnoten mugcake

Breakfast is served! Koffie en banaan (banana + coffee = banoffee) is toch echt wel een match made in heaven. Als je er dan ook nog een cakeje van bakt, ja, dan kan je dag niet meer anders dan goed gaan, toch?!
Ik maakte 2 mugcakejes van bovenstaand recept. Want 1 is geen en voor mij te weinig om een drukke ochtend op te kunnen werken. Alles in een (magnetronbestendig) schaaltje doen en er een bowlcake van maken kan natuurlijk ook!   

How to (voor 2 mugcakes):
– Voeg samen in een bakje:
– Een kleine geprakte banaan
– 100 ml magere kwark
– 1/2 schepje (ca. 13 gr) proteïnepoeder in ice coffee / koffiesmaak
– 1 el oploskoffie-poeder
– 1 ei
– 25 gr havermout
– Meng dit alles goed (gewoon met een vork) en schep het beslag in een (licht ingevette) flinke beker.
– Bak je mugcake in 3-5 min in de magnetron.
– Stort je cakeje op een bordje en versier hem met een paar walnoten.
– Fijne dag, lieve mensen!

Voedingswaarden per 2 mugcakes (bij benadering):
– 434 kcal
– 43,8 gr koolhydraten
– 8,5 gr vetten
– 29,8 gr eiwitten

Leave a Comment