Havermoutwafels met aardbeien en amandelen

Met wafels maak je van ieder moment een feestje! Dit is een fijn basisrecept voor de zoete varianten. Hier getopt met een grote berg verse aardbeien en amandelen voor mij, en slagroom voor de rest vd fam. Ik hou dus zelf echt niet van slagroom. Ook niet van sausjes trouwens. Daar kill je alle lekkere smaken mee in mijn beleving. Als je toetje (of wafel) slagroom nodig heeft om lekker te zijn, of je bord eten een berg saus, dan moet je beter leren koken 😂😂.

Basisrecept voor zoete wafels:
Ingrediënten:
– 125 gr fijne of gemalen havermout
– 50 ml (plantaardige) melk
– 100 gr (plantaardige) vanille yoghurt of kwark
– 2 eieren
– snufje zout
– half zakje bakpoeder (flinke theelepel ongeveer)
– 2 el honing of agavesiroop
– kaneel naar smaak

How to:
– Doe havermout(meel), melk, yoghurt/kwark, eieren, bakpoeder en een snuf zout in een beslagkom en meng met een vork of garde.
– Breng op smaak met de honing/siroop en kaneel
– Verwarm je wafelijzer voor volgens de gebruiksaanwijzingen van het apparaat. Spay het ijzer in met bakspray.
– Schep een flinke lepel beslag in het midden van je wafelijzer en bakken maar.

Leave a Comment