Bounty breakfast met courgette en kokos

Nou, tropischer wordt het niet hoor mensen! Een heus bounty ontbijtje in palmboom-stijl! Met de zomer in mijn hoofd bedacht ik deze choco-havermout met kokos-chiapudding. Ik prepte hem gisteravond al zodat alle smaken lekker konden mengen en de pudding en pap goed konden indikken. Nou hoor ik je denken: euh, Jojanneke… Een Bounty is toch wit?? Dit is, euh…. groen!?!? —> Jaaaaa, maar daar heb ik een héél goede verklaring voor: de bloemkool was op! Dus toen ging de courgette mijn ontbijt in en werd het een groene bounty, aka palmboomontbijt! Makes perfect sense, right! 

Het chocolade havermout deel was heerlijk zacht en romig á la chocolademouse. De chia-kokospudding heeft volop tropische vibes met de kokossmaak. 

How to:
– Meng 150 gr courgette in de blender met 150 ml ongezoete kokosdrink.
– Giet 1/3 van je mengsel in een bakje en meng het met 10 gr chiazaad en 20 gr geraspte kokos. Laat een uurtje opstijven.
– Giet 2/3 van je mengsel in een ander bakje en meng met 25 gr smooth choco protein, 1 el cacaopoeder en 20 gr havermout. Ook een uurtje laten indikken.
– Na ca. een uurtje zijn beide mengsels wat steviger geworden en kun je ze op elkaar scheppen.
– Je kunt je bakje afdekken en in de koelkast bewaren tot de volgende ochtend (dan wordt de chiapudding nog wat steviger en mengen de smaken goed) of gewoon gelijk lekker opeten.
– Wil je toch een witte bounty, vervang de courgette dan door 150 gr fijngehakte bloemkool (of bloemkoolrijst).
– Het witte zandstrand moet je er zelf even bij denken.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 448 kcal
– 33,1 gr koolhydraten
– 21,2 gr vetten
– 26,9 gr eiwitten

Leave a Comment