Overnight oats met rode bietjes en mango

Ik hou ervan om mijn ontbijtjes de avond van te voren al voor te bereiden en klaar te zetten. Hierdoor kun je ’s ochtends in no time genieten van een overheerlijk en gezond ontbijt en voorkom je het gevoel van “wat een gedoe dat gezond ontbijten. Daar heb ik nu geen in zin, ik pak wel een dubbele boterham met chocoladepasta”. Sterker nog: zodra ik wakker word verheug ik me op het feestje dat nu weer op me staat te wachten in de koelkast! 

Instant happiness met deze kleurrijke kickstart. Boordevol vitamines, vezels en ander goed spul, gelijk een flink portie groente binnen en genoeg energie om een ochtendje op te werken. Een kleurrijk ontbijtje deze keer. En voor de variatie in een leuk weckpotje. Ziet dat er niet gezellig uit? Rode bietjes en mango vormen de basis van dit ontbijtfeestje. Wat havermout, chiazaad en een schepje bosvruchten proteïnepoeder maken het af. Met 150 gram groente en boordevol vitamines, vezels en ander goed spul heb je weer genoeg energie om een ochtendje op te werken. Een vrolijkere start van je dag kun je je bijna niet wensen, toch?

Ingrediënten:
– 150 gr voorgekookte rode bietjes
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 20 gr havermout
– 20 gr chiazaad
– 25 gr proteïnepoeder bosvruchten 
– 100 gr mango (diepvries of vers)
– 1 el lijnzaad

How to: 
– Meng de bietjes met de sojamelk in de blender. Giet het mengsel daarna in een bakje.
– Roer het proteïnepoeder erdoor. Goed mengen zodat je geen klontjes poeder overhoudt. Je kunt het proteïnepoeder ook in de blender toevoegen, maar mijn ervaring is dat het dan enorm gaat schuimen. Ik vind de smaak zelf lekkerder als ik het er gewoon met een vork doorheen roer. 
– Roer havermout en chiazaad erdoor.  
– Dek je bakje af en zet het in de koelkast voor een nachtje, zodat het lekker in kan dikken en de smaken goed intrekken.
– Voeg ’s ochtends stukjes mango toe en strooi er nog een klein beetje lijnzaad over. 
– Een en al vrolijkheid bij je ontbijt!

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 456 kcal 
– 49,8 gr koolhydraten 
– 12,6 gr vetten
– 39,7 gr eiwitten

Leave a Comment