Bloemkool havermout ontbijt met mango

Lekker zomers dit ontbijtje. En de zachte smaak (vanille!) en crunchy bite (bloemkool!), dat is toch wel een heel fijne combinatie, he mensen. Voeg daarbij ook nog lekkere verse zoete mango en je hebt weer iets heerlijks om je bed voor uit te springen ’s ochtends.

Omdat ik veel vragen krijg over het verwerken van bloemkool in ontbijt bowls (hoe dan??), maakte ik een filmpje voor jullie om te laten zien dat het echt zo eenvoudig is als ik altijd zeg :). Gewoon rauw, gewoon alles mengen en gewoon lekker opeten. Just as we like it.

Ingrediënten:
– 150 gr verse bloemkool
– 150 gr verse en rijpe mango
– 20 gr havermout
– 25 gr proteïnepoeder vanille
– 200 ml ongezoete sojamelk
– 15 gr amandel-abrikozen & pittenmix (AH)

How to:
– Hak de bloemkool fijn met een groot mes en doe het in een mengkom.
– Snij de mango klein en voeg toe.
– Voeg proteïnepoeder, havermout, sojamelk en de pittenmix toe en meng alles goed.
– Schep het in een leuk bakje, dek af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
– ‘s Ochtends kun je als je wilt nog extra fruit of noten toevoegen (deed ik deze keer niet) en smullen maar!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 446 kcal
– 41,7 gr koolhydraten
– 12,1 gr vetten
– 37,9 gr eiwitten

Leave a Comment