Rijstepap zonder rijst! Nou ja, dat wil zeggen: gemaakt van bloemkoolrijst! Met vanille proteïnepoeder, warme appeltjes met kaneel en wat pecannoten. Dat dit lekker is hoef ik verder niet meer uit te leggen, toch?! Comfort food bij uitstek. En echt: van de bloemkool proef je echt helemaal niks!!
Verder glutenvrij, vegan, boordevol groente en met alle macro’s on point. De ‘rijstepap’ kun je prima preppen en de avond van te voren al klaar zetten, dan heb je ‘s ochtends in no time dit lekkers voor je neus staan.
How to:
– Hak 200 gr verse bloemkool tot rijst (of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst)
– Voeg 300 ml ongezoete sojamelksojamelk en 30 gr vanille proteïnepoeder toe. Alles goed mengen met een vork.
– Zet je bakje in de koelkast voor ten minste enkele uren (of voor de nacht) zodat je pap in kan dikken.
– ’s Ochtends snij je een kleine appel in stukjes. Warm de appelstukjes in een pannetje. Je kunt een klein beetje water toevoegen om verbranden te voorkomen.
– Voeg de kaneel toe aan de appel.
– Warm de bloemkoolrijstepap op in de magnetron of eet hem lekker koud. Beide erg lekker.
– Doe je pap in een leuk schaaltje en schep de warme appeltjes erop.
– Maak hem af met een paar pecannoten.
Voedingswaarden (bij benadering):
– 417 kcal
– 33,5 gr koolhydraten
– 14,8 gr vetten