Bloemkool, groene asperges, geitenkaas en pompoenpitjes. Dat maakt samen echt een megalekker soepje. Zo klaar en boordevol goede voedingsstoffen. Toppertje!
How to (voor 2 porties):
– Giet 500 ml (heet) water in een pannetje. Voeg hier 1 bouillonblokje aan toe. Ik gebruik altijd de glutenvrije bouillonblokjes van Damhert, maar als jij andere bouillonblokjes in huis hebt is dat ook prima.
– Voeg 200 gr bloemkoolrijst / fijn gesneden bloemkool toe.
– Breng in een ander pannetje 100 gr in stukjes gesneden groene asperges aan de kook. Let op: maar kort laten koken! Je wilt ze een beetje knapperig houden.
– Kruid je soep met hot curry kruiden.
– Voeg de asperges toe en garneer de soep met wat snippers geitenkaas en een eetlepel pompoenpitjes.
– Lekkerrrrr!
Voedingswaarden per portie (bij benadering):
– 107 kcal
– 5,4 gr koolhydraten
– 6,0 gr vetten
– 6,6 gr eiwitten