Boekweitgrutten met courgette en frambozen

Eet jij wel eens boekweitgrutten? Klinkt enorm ouderwets en stoffig, maar smaakt top en is weer eens iets anders dan havermout (en ook glutenvrij bovendien). Je vindt de boekweitgrutten gewoon bij je supermarkt of bij een natuurwinkel. Je maakt de boekweitpap eenvoudig klaar door de grutten (of korrels) kort te koken in wat (plantaardige) melk. Deze versie is heerlijk zacht en romig en warm en fris van smaak, allemaal tegelijk. Ga je hem proberen? 

Ingrediënten:
– 100 gr verse courgette
– 250 ml ongezoete sojamelk
– 40 gr boekweitgrutten (of -korrels)
– 4 gr lijnzaad
– 25 gr proteïnepoeder vanille
– 60 gr diepvriesframbozen

How to:
– Breng de sojamelk samen met de boekweitgrutten in een pannetje aan de kook. Blijf goed roeren om aankoeken of overkoken te voorkomen.
– Rasp de courgette  en voeg toe aan de boekweit-melkmix.
– Voeg het lijnzaad en proteïnepoeder toe en roer alles goed door. 
– Snij 2/3 van de frambozen klein en voeg ook toe aan je pap. Nogmaals doorroeren.
– Als de boekweit zacht is, is je pap klaar (duurt maar een paar minuutjes).
– Schep het in een mooi schaaltje en garneer met de overgebleven frambozen.

Voedingswaarde (bij benadering):
– 402 kcal 
– 40,9 gr koolhydraten 
– 8,5 gr vetten
– 30,5 gr eiwitten

Leave a Comment