Boerenkool chiapudding met appel en rozijnen

Wie mij een beetje kent, snapt dat boerenkool natuurlijk niet kan ontbreken in deze verzameling ontbijtrecepten. Ik koop (voorgesneden) boerenkool en vries deze vervolgens in. Hetzelfde doe ik met andijvie, spinazie, rabarber, rode kool, Chinese kool, pompoen…. Op deze manier heb je altijd verse groente in huis, en bovendien kun je bevroren zakken groente eenvoudig fijnknijpen waardoor de groente ‘breekt’ en fijnsnijden niet meer nodig is, doseren gemakkelijker wordt en je blender het beter pakt.

Nou hoor ik je denken: wáárom zou ik boerenkool toevoegen aan een ontbijt? Nou: Het eten van boerenkool kan je cholesterol verlagen. Daarnaast is het rijk aan vitamine K (zorgt, samen met calcium, voor sterkere botten), zit het vol met anti-oxidanten (o.a. goed tegen huidproblemen en huidveroudering), vitamine C (verbetert je immuunsysteem), is het erg vezelrijk (bevordert je spijsvertering), boerenkool werkt ontstekingsremmend waardoor het bijvoorbeeld artritis, hart en vaatziekten en bepaalde auto-immuunziekten kan helpen voorkomen en is een goede bron van ijzer. Popey food bij uitstek dus!

In dit recept wordt je boerenkool heerlijk zoet door de appel en de rozijnen. Het chiazaad bindt je bowl en levert een goed portie gezonde vetten, de rozijnen geven een lekkere (zoete) bite. En ik beloof je: je proeft echt NIKS van de boerenkool. Dat is weer een heleboel energie in een klein bakje!

Ingrediënten: 
– 75 gr verse boerenkool 
– 25 gr rozijnen 
– klein (kinder)appeltje
– 25 gr chiazaad 
– 150 ml ongezoete amandelmelk 
– 25 gr proteïnepoeder vanille 

How to:
– Snij de boerenkool fijn (of gebruik een zak voorgesneden boerenkool) en meng in de blender met de amandelmelk, proteïnepoeder en de appel.
– Giet je mengsel in een bakje en meng met het chiazaad en de rozijnen.
– Dek je bakje af en zet voor een nachtje in de koelkast.
– Dan hoef je ’s ochtends alleen nog maar je bakje uit de koelkast te pakken en klaar is je powerontbijtje!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 431 kcal 
– 53,7 gr koolhydraten 
– 13,0 gr vetten 
– 25,8 gr eiwitten

Leave a Comment