Boerenkool! Ik ben er gek op. Dit keer een lunchgerechtje: boerenkoolpannenkoekjes met geitenkaas. En trust me: Dat Is Lekker! 😋 En hoe vindt je deze leuke hartjesvorm? Te lief, toch?!
How to (voor 9 hartjes, is ca. 2p lunch):
– Meng 100 gr verse en rauwe boerenkool met 3 eieren en 75 ml ongezoete amandelmelk in de blender.
– Giet het mengsel in een beslagkom en voeg 75 gr rijstmeel toe. Goed mengen met een vork. Breng op smaak met een el. komijn en wat peper en zout.
– Smelt wat boter in een koekenpan en schep kleine hoopjes beslag in de pan. Ik gebruikte een siliconen mal met hartjes, maar je kunt de pannenkoekjes ook gewoon zonder mal maken natuurlijk. De liefde zit in je baksel tenslotte 🙂
– Bak heel rustig op een laag om je pannenkoekjes groen te houden en niet te verbranden.
– Heerlijk met wat geitenkaas 👌🏻
Voedingswaarden per hartje (o.b.v. 9 hartjes/pannenkoekjes en bij benadering):
– 58,8 kcal
– 6,3 gr koolhydraten
– 2,1 gr vetten
– 3,1 gr eiwitten