Boerenkool courgette sinaasappel smoothie

Smoothie time! Wat doe je met een restje boerenkool, een stukje courgette dat nodig op moet en een halfbeurse sinaasappel die iedereen links laat liggen op de fruitschaal? Smoothies maken dus! Special edition met extra liefde 💜 .

How to:
Smoothies maken is echt het gemakkelijkste dat er is. Het kan namelijk niet mislukken :). Meng je groente met je fruit samen met een beker water in de blender. Blender aan. En klaar!
Vrijwel iedere groente en sowieso iedere fruitsoort is oké en alles combineert. Pak dus gewoon wat jij lekker vindt! Of wat er op moet 🙂

Het enige ‘gevaar’ zit hem in de hoeveelheid fruit: een banaan, hand aardbeien, een appel en een sinaasappel allemaal voor 1 persoon is heel veel vitamine C, maar ook behoorlijk wat suiker. Als beginnende smoothie-drinker kun je ongeveer de verhouding 50% groente en 50% fruit aanhouden. Als je als wat meer ‘ervaren’ bent, kun je naar 2/3 groente en 1/3 fruit gaan. Wat concreter: ik pak max 1 stuk fruit en vul mijn blender verder met groente. Een beker water toevoegen levert je samen met het vocht uit het fruit en de groente vervolgens 2-3 smoothies op.
Wil je nog meer body geven aan je smoothie, voeg dan bijvoorbeeld ook eens wat lijnzaad, hennepzaad, chiazaad of havermout toe.

Leave a Comment