Bowl cake breakfast! Ik schreef het al eerder: super lekker zo’n mugcake, maar qua ontbijt zet het geen zoden aan de dijk, zeg maar. Dus: neem je favoriete mugcake recept, verdubbel de ingrediënten en doe het in een schaaltje.
How to:
– Meng 1 kleine banaan, 4 el havermout, 1 el lijnzaad, 3 flinke el magere kwark, 1 ei, 1 el gehakte hazelnoot en een snufje kaneel door elkaar.
– Roer er een goeie hand blauwe bessen doorheen.
– Schep je beslag in een (licht ingevet) ovenbestendig schaaltje en zet dit voor ca. 5-6 minuten in de magnetron.
– Nog wat extra bessen en hazelnoot on top en je hebt een heerlijk paars gemarmerde bowl cake.
Voedingswaarden (bij benadering):
– 437 kcal
– 50,4 gr koolhydraten
– 15,5 gr vetten
-20,8 gr eiwitten