Broccoli bloemkool soep

Omdat ik er niet van hou om eten weg te gooien, ligt mijn koelkast en vriezer vaak vol met allerhande restjes. In dit geval ideaal om een lekkere soep van te maken! En verse zelfgemaakte soepjes zijn een heerlijke aanvulling bij de lunch maar ook als tussendoortje ideaal. Hartig, warm en zonder grote hoeveelheden suiker of vet dus geen suikerdip een uur later.

Als je broccoli of bloemkool eet, pak je misschien vooral je roosjes en snij je de stronkjes eraf. Maar wist je dat je deze ook prima kunt eten? Sterker nog: deze stronkjes zitten juist boordevol vitamines! Voor deze soep gingen broccoli en bloemkoolstronkjes samen in de pan, water en wat kruiden erbij en voilá: soep! In 5 min. klaar en met 200 gr groente per portie.

How to (voor 4 porties):
– Doe 385 gr broccoli stronkjes en 415 gr bloemkoolstronkjes (andere verhouding ook prima. Dit was wat ik in huis had) met 800 ml water in een pan.
– Breng op een laag vuur aan de kook.
– Voeg 2 (glutenvrije) bouillonblokje (Damhert) toe.
– Zet de staafmixer er even op of gooi de soep door de blender en klaar.
– Lekker met een (glutenvrij) sesambolletje met geitenkaas 🙂

Voedingswaarden per portie (bij benadering):
– 49 kcal
– 7 gr koolhydraten
– 0,3 gr vetten
– 3,9 gr eiwitten
 

Leave a Comment