Broccoli linzen muffins

Terwijl ik in de tuin lag te bakken, zaten deze overheerlijke broccoli-linzen muffins in de oven. En kijk hoe mooi gelukt! No filter foto! Ze zijn heerlijk gekruid, zacht van binnen met knapperige korst en met een kleine bite van pompoenpitjes.
Ik vries ze in lunchporties in zodat ik weer een paar fijne meeneem lunches stand by heb.  

Ingrediënten: 
– 200 gr verse broccoli (of kant-en-klare broccoli-rijst)
– blikje linzen (265 gr uitlekgewicht)
– 85 gr prei
– 100 gr boekweitmeel 
– 1/2 zakje bakpoeder
– zout, peper 
– 3 eieren
– 2 el hot curry kruiden 
– 1 el komijn
– 40 gr pompoenpitten

How to:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Hak de broccoli met een groot mes zo fijn mogelijk.
– Snij de prei klein.
– Doe alle ingrediënten behalve de pompoenpitten in een beslagkom en meng goed met een vork.
– Roer als laatste voorzichtig de pompoenpitten erdoor.
– Schep het beslag in een ingevette muffinvorm.
– Bak de muffins in ca. 35 min. gaar.

Voedingswaarden per muffin (o.b.v. van 9 muffins en bij benadering):
– 128 kcal
– 13,5 gr koolhydraten
– 4,5 gr vetten
– 8,0 gr eiwitten

Leave a Comment