Chia pudding met rode bietjes en sinaasappel

Rode bietje geven altijd zo’n vrolijke kleur aan je ontbijtjes, he. En kleur bij je ontbijt geeft gelijk energie. Een vrolijk begin van de dag!
Ik vind de aardse smaak van bietjes heel lekker combineren met het frisse van citrusfruit. In deze ontbijtbowl gebruikte ik sinaasappel, maar ook grapefruit is een fijne toevoeging bij bietjes.

How to: 
– Meng 250 gr voorgekookte rode bietjes met 1/2 sinaasappel en een beker (200 ml) ongezoete amandelmelk in de blender.
– Giet het mengsel in een schaaltje en roer hier 2,5 el chiazaad door.
– Dek je schaaltje af en laat het een nachtje staan in de koelkast zodat de chia het vocht kan binden en er een lekkere dikke pudding ontstaat.
– ’s Ochtends snij je nog 1/2 sinaasappel in stukjes. Doe deze samen met de pudding in een mooi glas.
– Fijne dag!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 238 kcal
– 31,5 gr koolhydraten
– 6,1 gr vetten
– 7,4 gr eiwitten

Leave a Comment