Choco-koffie bloemkool bowl met walnoten en bloedsinaasappel

Bloemkool is toch wel een van mijn favoriete groente om in ontbijtbowls te verwerken. De rauwe en verse bloemkool geeft een heerlijke crunch aan je ontbijtje. Als de lekkerste cruesli of granola, maar dan zonder alle suikers. Daarnaast geeft de bloemkool je urenlang een voldaan gevoel en bevat het massa’s vezels en vitaminen. En de smaak? Trust me: in deze choco koffie combi proef je totaal geen bloemkool. Beloofd!
Het recept is voor een flink ontbijt (of lunch, of late night snack… want dit smaakt echt geweldig op ieder moment van de dag). Daar kun je een paar uur mee vooruit! Cauliflowerpowerrrr!

Ingrediënten: 
– 175 gr verse bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst, nog gemakkelijker) 
– 200 ml ongezoete sojamelk
– 30 gr proteïnepoeder smooth choco
– 1 portie oploskoffie 
– 1 bloedsinaasappel (of gewone sinaasappel) 
– paar grof gehakte (ongezouten) walnoten

How to: 
– Hak de bloemkool fijn met een groot mes. Ook de witte stukken van de stelen hak je gewoon mee. 
– Los de oploskoffie op in de sojamelk en voeg dit bij de fijngehakte bloemkool.
– Voeg de smooth chocolate proteïnepoeder toe (of gebruik een mix van vanillesuiker en cacao, verhouding naar eigen smaak, wel meer suiker en minder eiwitten!). 
– Alles goed mengen, dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
–  ’s Ochtends snij je een (bloed)sinaasappel in partjes en leg deze op je bowl.
– Tot slot de walnoten erop en tadaaa!

Voedingswaarde (bij benadering):
– 333 kcal
– 21,4 gr koolhydraten 
– 11,2 gr vetten
– 41,9 gr eiwitten

Leave a Comment