Een heerlijk hartig lunchgerechtje met maar 5 ingrediënten en ready to eat in slechts 5 minuten.
Ingrediënten & How to (voor 4 pannenkoekjes):
– Voeg 80 gr boekweitmeel
– 1 ei
– 160 ml sojamelk
– 185 gr geraspte courgette
– en ca. 8 in dunne plakjes gesneden zwarte olijven samen in een beslagkom. Goed mengen tot een egaal beslag ontstaat.
– Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes beslag in de pan. Door de pannenkoekjes klein te houden kun je ze ook beter omdraaien zonder dat ze breken.
– Bak de pannenkoekjes aan weerszijden enkele minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
– Eet smakelijk!
Voedingswaarden (voor 4 pannenkoekjes en bij benadering):
– 352 kcal
– 36,2 gr koolhydraten
– 13,6 gr vetten
– 17,6 gr eiwitten