Kruidige courgette zoete aardappel koekjes

Lekker warm en hartig voor bij de lunch of als tussendoortje. Ik hou van de smaak van komijn is mijn hartige gerechten. Combineert perfect met de zoete aardappel en de courgette, maar ook op bijvoorbeeld kikkererwten of linzen echt een topper. Trouwens, koud zijn deze koekjes of mini pannenkoeken ook erg lekker, dus meenemen naar je werk is een heel goed idee.

How to (voor ca. 10-12 koekjes):
– Rasp 150 gr courgette en 150 gr zoete aardappel.
– Meng dit met 3 eieren.
– Voeg net zoveel (glutenvrij) volkorenmeel toe totdat een stevig beslag ontstaat. Ik gebruikte ca. 100 gr. broodmix meergranen Vrij van Gluten (AH).
– Breng op smaak met peper, klein beetje zout en royaal komijn.
– Schep kleine bergjes beslag in een koekenpan, druk een beetje plat met een lepel en bak een paar minuten aan beide kanten.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden per koekje (bij benadering):
– 54,1 kcal
– 7,2 gr koolhydraten
– 1,8 gr vetten
– 2,3 gr eiwitten

Leave a Comment