Geen zin om te koken, maar wel lekker en enigzins gezond willen eten? Dit bijgerechtje flans je in 10 minuten (waarvan 5 min. oventijd) in elkaar. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit op je bord en het recept is zo gemakkelijk dat mislukken eigenlijk niet kan. Je kunt variëren met de kaas die je gebruikt. Zelf vind ik wat pittige kaas wel lekker.
How to:
– Snij een zoete aardappel in dunne plakken.
– Neem een stuk courgette van dezelfde lengte als je aardappel en snij deze ook in dunne plakken.
– Kruid de aardappel met komijn en bak 2 min. om en om in de koekenpan.
– Kruid de courgette met wat peper en uitgeperste knoflook en bak 2 min. om en om in de koekenpan (2 pannen tegelijk = nog sneller 👍)
– stapel de zoete aardappel en courgette om en om op elkaar in een ovenschaaltje, bestrooi met kaas (evt. ook wat kaas ertussen doen), hou je van pittig dan evt. ook nog wat extra peper on top, en zet de torentjes nog een minuut of 5 onder de grill tot de kaas gesmolten is.
– Ik bakte er ondertussen ook nog wat stukjes kipfilet bij, lekker met pijnboompitjes.
– Yum! 😋