Gele courgette wortel vanille oats

Een heerlijk zachte en zoete havermout variant boordevol groente. En ook dit ontbijt kun je weer perfect van te voren voorbereiden. De topping van frambozen met amandel maakt het helemaal af. Net als dat het goed is om groente- en fruitsoorten af te wisselen in je maaltijden, is variëren met verschillende soorten noten en zaden ook fijn voor je lichaam. Iedere noot- of zaadsoort geeft je weer net wat andere voedingsstoffen. Wist je trouwens dat de amandel eigenlijk geen noot is maar een zaad? Door hun overdaad aan vitamines, mineralen en gezonde vetten maken ze van ieder ontbijt een superontbijt.

Ingrediënten: 
– 120 gr gele courgette 
– 100 gr wortel 
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 25 gr proteïnepoeder vanille 
– 25 gr havermout 
– 5 gr amandelschaafsel
– 50 gr frambozen (diepvries of vers)

How to:
– Meng de courgette en de wortel met de sojamelk in de blender. 
– Giet het mengsel in een schaaltje en roer er de proteïnepoeder en de havermout doorheen. 
– Dek je schaaltje af en zet het een nachtje in de koelkast.
– ’s Ochtends voeg je de frambozen en het amandelschaafsel toe en je kunt genieten!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 395 kcal
– 39,7 gr koolhydraten
– 13,0 gr vetten
– 31,3 gr eiwitten

Leave a Comment