Gevulde paprika met garnalen

Een gevulde paprika ziet er altijd zo gezellig uit, vind je ook niet? Veel kleur op je bord. Hou ik van. En je kunt ze werkelijk met van alles vullen. Lekker veel groente natuurlijk, maar ook peulvruchten, (geiten)kaas, vis, gehakt of kip, fruit…. wat jij wilt! Ideaal om restjes op te maken ook.

Ik eet het als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stukje vis of een snee versgebakken brood.
Deze keer gebruikte ik groene paprika’s om te vullen. Ben jij net als ik ook vaak een beetje overenthousiast met de vulling? Geeft niets, wat je over hebt kun je ook gewoon lekker los opeten of gebruik het als basis voor een lunchsalade voor de volgende dag.  
Onderstaand recept is voldoende voor 4 gevulde paprika’s. Aan jou de keuze of je ze deelt of allemaal lekker zelf oppeuzelt 🙂 (2 voor nu, 2 voor morgen!).

Ingrediënten:
– 4 paprika’s, kleur naar keuze
– 150 gr witte champignons
– 65 gr kastanje champignons
– 1 grote tomaat of 2 kleintjes (ca. 140 gr)
– 50 gr courgette
– 1 bakje gepelde Hollandse garnalen (100 gr)
– 1 kleine avocado (ca. 45 gr)
– paar takjes verse platte peterselie

How to (voor 4 gevulde paprika’s):
– Snij 4 paprika’s door en verwijder de zaadlijsten.
– Snij de champignons, tomaat, courgette en avocado in kleine stukjes.
– Meng de garnalen door de groentemix.
– Snij de peterselie klein (hou een paar takjes achter) en meng door de mix.
– Schep je groente-garnalenmix in de paprika helften en leg nog een plukje peterselie bovenop.
– Tadaa!

Voedingswaarden (per gevulde paprika en bij benadering):
– 102 kcal
– 9 gr koolhydraten
– 2,5 gr vetten
– 8,5 gr eiwitten

Leave a Comment