Groenteschotel uit de oven

Ovenschotel boordevol verse groenten. 800 gr groenten per portie ­č嬭čĆ╗. Ok├ę, eigenlijk 400, maar ik at 2 porties, zo lekker!

Ingredi├źnten:
– 320 gr zoete aardappel
– 200 gr aubergine
– 300 gr courgette
– 280 gr tomaat
– 500 gr gezeefde tomaten
– Italiaanse kruiden, peper en zout
– Olijfolie om in te vetten

How to (voor 4 porties):
– Snij de groenten in plakken, ongeveer allemaal even groot.
– Vet een ovenbestendige schaal in met olijfolie.
– Zet de plakjes groente om en om in de schaal.
– Strooi er wat Italiaanse kruiden, peper en zout overheen.
– Verdeel de gezeefde tomaten over de groente.
– Strooi evt. nog wat Italiaanse kruiden over de saus.
– Zet je schotel voor ca. 30 min. in een voorverwarmde oven (180 graden) en you’re ready to eat!
– Heerlijk met een stukje zalm voor de gezonde vetten en eiwitten.

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 4 porties en bij benadering):
– 159 kcal
– 33,0 gr koolhydraten
– 0,5 gr vetten
– 5,1 gr eiwitten

Leave a Comment