Boerenkool champignon muffins

Zin in iets hartigs en iets warms, bakte ik vanmiddag heerlijke kruidige boerenkool-champignonmuffins voor de lunch. Zo klaar en lekkerder dan lekker. Per muffin slechts 71 kcal, dus neem er gerust nog een!

How to (voor 12 muffins):
– Verwarm de oven voor tot 175 graden
– Voeg in een flinke beslagkom:
– 100 gr verse boerenkool
– 175 gr fijngehakte champignons 
– 20 gr lijnzaad
– 40 gr broodmix (Ik gebruikte ‘AH Vrij van Gluten broodmix meergranen’)
– 100 gr pesto Genovese
– 3 eieren
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork en schep het beslag in een met bakpapier bekleed of ingevet bakblik.  
– Bak in ca. 25 min. gaar.
– Eat & enjoy! (of bewaar er een paar om mee te nemen als office lunch komende week) .

Voedingswaarden per muffin (bij benadering):
– 71 kcal
– 2,7 gr koolhydraten
– 5,3 gr vetten
– 3,4 gr eiwitten

Leave a Comment