Havermout met rabarber en aardbeien

Door dit overheerlijke (preworkout)ontbijt boordevol vitamines de avond van te voren al voor te bereiden, geef je jezelf ’s ochtends wat extra tijd. En bovendien is opstaan een stuk leuker als je weet dat dit feestje op je staat te wachten!

How to:
-Snij 200 gr verse rabarber klein en kook het in een klein laagje water tot het zacht is.
– Giet de rabarber in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit terwijl je de rabarber prakt met een vork.
– Meng in een bakje 200 ml ongezoete sojamelk met 25 gr havermout en 15 gr lijnzaad.
– Voeg 1/2 schep proteïnepoeder met bosvuchten- of aardbeiensmaak toe.
– Voeg ook de (enigszins afgekoelde) rabarber toe. Meng alles goed door elkaar met een vork. Als je van een smooth ontbijtje houdt, kun je alles in de blender mengen. Zelf vind ik het wel lekker als het een beetje ‘grof’ is en er nog wat te kauwen valt 🙂 .
– Dek je bakje af en zet het in de koelkast.
– ’s Ochtends snij je 100 gr verse aardbeien klein en schep deze op je bowl.
– Enjoy!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 370 kcal
– 31,5 gr koolhydraten
– 12,6 gr vetten
– 28,2 gr eiwitten

Leave a Comment